admin

Danas mi je rođendan. Kao slavonski svatovi slavim danas i sutra ne stignem sve u jednom danu…To je dobro i znači da imam puno prijatelja i ljudi do kojih mi je stalo. A opet ću posebno istaknuti curke MS tima. Zanimljivo je kako nas je spojila dijagnoza, a danas se družimo više međusobno nego sa nekim prijateljima s kojima sam odrasla. Tko bi to očekivao?

Neki se čude i pitaju nas kako imamo vremena za druženje međusobno. To su oni koji uvijek za sebe imaju isprike. Nemaju vremena, nemaju slobodno i ništa ne stignu. Nemojte biti ti ljudi. Znate oni koji nikad ne stignu na kavu, nikada nemaju vremena za šetnju…

Ja dobro poznajem te ljude, ja sam bila ti ljudi. Godinama. Jurcala, trčala bezglavo….

I završila sa dijagnozom G35 – multipla skleroza.

I onda sam stala.

I dugo stajala.

Pa opet jurcala i bježala od te spoznaje.

Bježala, sakrivala se i poricala.

Pa sam opet stala. Okrenula se oko sebe.

Napokon stala.

I shvatila kako sve prije ovoga trenutka nije imalo smisla. Sve to trčanje i jurcanje i stizanje i moranje…

Danas se ponašam drugačije. I dalje zbog posla imam ja trčanja i jurcanja, ali nije to više isto ono bezglavo glupo jurcanje naprijed, ganjanje karijere ili nekih sličnih bezvezarija. Danas udišem i trčim u život punim plućima. Jurim na druženje, na treninge, bježim i koristim svaki minut s mojim dečkima kako bi sve trenutke proveli što kvalitetnije. Zastanem i gledam ih kako rastu. Osluškujem kao dišu i uživam u tome koliko ih volim.

I odgovor na pitanje koje i brojni oboljeli pitaju mene i moje curke kako možete kako stižete?

Možemo jer hoćemo.

Imamo vrijeme za druženje jer ga želimo imati.

Naša druženja počela su nastankom MS tima negdje u siječnju 2015. godine. I traju i danas dva puta tjedno uz vježbanje malo priče, redovito rođendanske proslave, poneka šetnja kada dođe proljeće, poneki izlazak van ako nam je nešto zanimljivo. Ništa previše, ali sasvim dovoljno da se povežemo i da smo tu jedna za drugu. Zapravo nekako si prebacujem u zadnje vrijeme da zbog moje opsesije treninzima zbog polaganja ispita za osobnog trenera nisam dovoljno „prisutna“ na druženjima… morat ću Natu poslušat pa pojačat termine klafranja prije ili poslije treninge… curke treninge jezika priznajem zapostavila sam….moramo poraditi na tome.

Bliži se proljeće i ono jeste statistički opasno jer kažu kako su relapsi najčešći u proljeće. Vi ih preduhitrite. Izađite i učinite nešto za sebe.

Povežimo se. Svaki korak se broji.

Evo napokon obećanog videa za sve koji žele vježbati. Vani je na našem Youtube kanalu. Pronađite i vi oboljele u vašem okruženju družite se i vježbajte. Uživajte u svakom trenutku. Opustite se i riješite se stresa

.

Odgovori