Mirjam Jukić

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Znate ova naša multipla skleroza prevrtljiva je ženska i ima tisuću lica, kažu oni koju ju duže poznaju. Kada sumirate neke naše simptome i okrenete ih naopačke (odnosno pokušate naći pozitivu u njima) otkrijete kako ponekad i nije sve tako sivo…Da ne pomislite kako sam sišla s pameti, naravno kako mi nije nimalo drago što ju imam, ali kada ju već imate onda pokušavate naći i neke prednosti u situaciji u kojoj ste se našli ni krivi ni dužni.
Probajte napraviti sličan popis….zapravo ispalo je vrlo zabavno….[/vc_column_text][us_single_image image=”6064″ align=”center” animate=”fade” animate_delay=””][vc_column_text]10 STVARI KOJE VOLIM KOD MULTIPLA SKLEROZE 😉

1. VRTOGLAVICE – osjećaj je kao da sam na krstarenju nekim egzotičnim morima i to svaki dan, a ako još obučete havajke i stavite šešir….vau tu ste…
2. UMOR – svaki dan mogu prileći bez grižnje savjesti i provesti više vremena sa svojim jastukom. Moj jastuk je to zaslužio. I ja to zaslužujem.
3. NESANICA – mogu pogledati reprize svih propuštenih serija, koje se u pravilu emitiraju u noćnom terminu.
4. NETOLERANCIJA NA TOPLINU – imam opravdanje za konzumaciju sladoleda, koktela, sladolednih kupova i ostalih slastica koje se koriste pri visokim temperaturama i zapravo su propisane za tu svrhu.
5. MUČNINE I POVRAĆANJE – sve gore navedeno mogu konzumirati bez brige kako ću se udebljati . Unutra …pa van bez bojazni od anoreksije, bulimije i ostalih sranja.
6. KAŠNJENJE U GOVORU – Napokon imam način kako se zaustaviti i ne dovršiti riječi koje bi inače brzinom svjetlosti bile ispaljene iz mojih usta …ovo me stvarno spašava. Kad nisam sama znala naći STOP gumb za svoj jezik, multipla mi je to omogućila.
7. PROBLEMI SA PAMĆENJEM – kada svoj mobitel nađem u hladnjaku, ključeve od auta u mikrovalki ili mlijeko u pećnici – uvijek se ugodno iznenadim. Osjećaj je nezamjenjiv. Kako bi se inače tako obradovala ključevima, mobitelu i mlijeku?
8. BRLJANJE U GOVORU – Ne možete vjerovati kakve cool nove riječi možete izmisliti … možda ih jednog dana uvrste u novi hrvatski rječnik – MS rječnik
9. BOLOVI I GRČEVI MIŠIĆA – Svi znaju da imam multiplu… I da me bole noge i sve što ide uz nju, a zahvaljujući mojim javnim ispadima sada stvarno SVI znaju. I sada me uistinu više nitko ne zove da pomognem u seljenju, prenošenju kauča ili unašanju drva.
10. OPTIČKI NEURITIS – ružne face s TV ekrana napokon su zamagljene…jupi. Ovo je tijekom izbornih kampanja Bogom dano, znam da mi sad zavidite, ali ne, ne možete dobiti moju dijagnozu 
Eto načina da ostanete pozitivni uz ovu dijagnozu. Znam da je teško, ali nema nam druge nego gurati kroz naš život sa bolesti što pozitivnije i uz što više osmijeha. Čak i kada je najteže.

Završila bih ovaj post uz još malo pozitive. Multipla nije zarazna bolest, to su nadam se svi usvojili, ali smijeh je zarazan….evo dokaza:[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=kHnRIAVXTMQ”][/vc_column][/vc_row]

Odgovori