admin

Kada smo prije 2 godine pokrenule MS pilates nismo bile niti svjesne koliko će nam ta naizgled mala stvar promijeniti živote. Osim što nam je ovo bio razlog za druženje i puno smijeha, aktivnost nam je pomogla i kod dva simptoma naše bolesti : kroničnog umora i depresije. Baš sam nedavno čitala neka istraživanja koje su Ameri provodili i dokazali su kako oboljeli od multiple skleroze koji vježbaju redovito nemaju kroničnog umora i ne razvijaju depresiju. Osim toga kod većine se poboljšava i koncentracija, koordinacija pokreta te ravnoteža. Ništa od navedenog nije zanemarivo kada imate multiplu sklerozu pa smo stoga i mi u MS timu uporne s vježbanjem.


No svako je jedinka za sebe netko vježba kod kuće, netko nije redovit i više mu se sviđa klafranje nego vježbanje (čitaj Nata i Adrijana u našem timu), a neki poput mene ovisni su o vježbanju i raduju mu se. I sad kada ste pomislili ovo je jedna od onih isklesanih mišićavih trenerica odmah da vas zaustavim – varate se. Ja sam do prije godinu dana mrzila vježbati. Ja sam pola života provela u novinarstvu i stil života nije mi bio nimalo sportski. Kava, cigareta i glazba bile su moje strasti i da mi je tada netko rekao da ću se radovati vježbanju vjerojatno bi ga proglasila ludim i ne bi dobro prošao…

Danas je situacija sasvim drugačija i opet me je život naučio lekciju: Nikad ne reci NIKAD.

Vježbam 4 puta tjedno i polažem ispit za osobnog trenera.  Držim MS pilates i radim osobne treninge sa oboljelima. Program MS pilates pokušavam proširiti na cijelu Hrvatsku jer želim da svaki oboljeli ima priliku osjećati se dobro kako se ja osjećam kada vježbam.

Posebno sam ponosna što smo napokon uspjeli pokrenuti MS pilates u Zagrebu te je ovo prvi grad nakon Vinkovaca gdje oboljeli imaju priliku vježbati. Prvi pokazni sat kolegama u Zagrebu održat ćemo u iduću srijedu u 18 sati. Baš me to veseli dolazim i sama raditi s njima prva dva sata.


Sada sam pokrenula kampanju i tražimo sponzore ili donatore da pokušamo projekt pokrenuti i u Splitu i nadam se da će nam uskoro i to uspjeti… Bilo bi najbolje da se svi pokrenete kao što smo i mi sami. Krenite okupite se i vježbajte… u kućama u stanovima ili tijekom toplih mjeseci vani u prirodi, gdje god možete i odgovara vam. Sve što vam treba je volja.

Snimit ćemo i nekoliko uradaka za youtube kanal MS tima za sve koji žele raditi od kuće. Nadam se uskoro, a do tada ako se okupite javite mi se snaći ćemo se i doći do vas da vam pokažemo kako i družimo se s Vama.

Ne morate biti u nikakvoj formi da biste krenuli, vježbati možete na razne načine koje su prilagođeni vašem stanju i vašoj fizičkoj spremnosti ili nespremnosti kako često kod nas bude.

Ponovit ćemo s vama MS pilates i na Bundeku u svibnju na našem 3. MS walku u Hrvatskoj koji tradicionalno organizira MS tim Hrvatska naša Udruga kojoj je primarni cilj poboljšanje kvalitete života oboljelih od multiple skleroze. Ova udruga ne prima članarine od oboljelih nego radi evente, akcije, medijske istupe, ms pilates, predavanja i slično čime činimo male korake za bar malo lakši suživot s multiplom svih nas.

Vidimo se ekipa, pratite nas i dalje.

Odgovori