admin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bliži se i naše novo druženja na MS walku u Vinkovcima na Nacionalni dan multiple skleroze. Organizirali smo autobus iz Zagreba za sve koji žele doći. Prijave za put, koji je besplatan, primaju se na Facebook grupi MS tim Zagreb. Moram priznati kako sam jako ponosna na ovaj događaj. Prvo zato što se održava u mom gradu, a drugo zato što će mi u gosti doći moji prijatelji po dijagnozi.
Već su mi javila moja Mirsada iz susjedne BiH, moje Splićanke, čekam naše Karlovčanke i cijelu Zagrebačku ekipu. Potajno se nadam kako će nam doći i Istrijani iako znam koliko je ovo dalek put.


Zašto se okupljamo?
Prvi je razlog uvijek naše povezivanje i druženje, no najvažnije je uvijek što ovim akcijama simboličnim hodom skrenemo pozornost javnosti na naše probleme. Zabrinjava što ćemo u Vinkovcima treći puta hodati i opet upozoriti na nužnost uvođenja novih kriterija za dodjelu posebno skupih lijekova za multiplu sklerozu te na tešku zapošljivost osoba s invaliditetom.
U Vinkovcima imamo drage prijatelje iz Bubamare koji su nam partneri u ovom događanju te će ovaj hod zapravo biti hod osoba s invaliditetom u borbi za svoja prava jer Bubamarci su udruga osoba s invaliditetom koja okuplja sva oboljenja i ovdje je ekipa vesela. Buba bar će nam imati svoju kućicu čime mi kao MS tim Hrvatska želimo dati podršku ovoj hvale vrijednoj inicijativi Bubamare. Za one koji možda nisu čuli ova Udruga pokrenula je projekt Buba bara u kojem će ugostiteljstvo raditi osobe s Downovim sindromom. E oni će biti zaduženi i za ugostiteljstvo prvog slavonskog MS walka i na to sam posebno ponosna.
I zato i Vi koji ovo čitate trebate doći u Vinkovce. Mi vas očekujemo otvoren srca. U programu uz naš MS walk koji će teći ulicama grada zbog kojeg su nam Vinkovčani čak i promet zatvorili, imamo i MS pilates, obilazak muzeja i rodne kuće Kozaraca te predavanje docenta Marija Habeka i prof Silva Soldo Butković u gradskoj vijećnici Grada Vinkovaca u 19,00 sati.
Tu će biti i zabavnog programa uz DJ-e i puno pozitive i zabave.
I na kraju kako bi moj dragi prijatelj Shorty, koji nam daje punu podršku ,rekao što Vam preostaje nego “Dođi u Vinkovce”.

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=0wUS31xo_tU”][/vc_column][/vc_row]

Odgovori