admin

Iznimno sam sretna što su Vinkovci i Vinkovčani domaćini MS walka. Moji sugrađani svakodnevno se javljaju i najavljuju nam svoj dolazak.

Dirnula me ta slavonska duša i uključenje cijelog grada u našu akciju. Moram priznati gotovo sam se rasplakala kada mi je trener Košarkaškog kluba Vinkovci poslao poruku kako KK Vinkovci dolazi na MS walk. U tom klubu treniraju moja dva starija sina i ovo je prekrasna gesta.

Istovremeno moje curke svakodnevno javljaju kako im dolaze cijeli njihovi radni kolektivi, a priključile su nam se i osnovne i srednje škole u koje nam idu djeca.

Kao da cijeli naš grad ustaje i daje nam podršku što me je uistinu ganulo i ne znam kako izreći zahvalnost koju osjećam.

Hvala vam svima od srca. Pokazali ste to veliko slavonsko srce.

Zamislite priključili su nam se sportski klubovi okupljeni u Sportsku zajednicu Grada Vinkovaca, ali i puno ostalih gradskih institucija…

E to su moji Vinkovci.

Moram se jako zbrojiti da se ne raspekmezim kad ih sve vidim u ponedjeljak i da ipak MS walk prođem uzdignute glave upravo zbog svih njih.

Partneri u organizaciji prvog slavonskog MS walka su nam Udruga Bubamara i Hrvatsko novinarsko društvo ogranak Vukovarsko srijemske županije. Na ovaj način zapravo osobe s invaliditetom ustaju zajedno u borbu za svoja prava simboličnim hodom. A zahvaljujući novinarima naš hod je dobio svoj glas. Glas novinara koji se daleko čuje. Hvala kolegama koji su i inicirali da MS walk ipak dovedem i u Vinkovce.

FOTO: Na konferenciji za medije u utorak najavljen je program prvog slavonskog ms walka. Izvor www.mstim.hr


Multipla skleroza je neizlječiva autoimuna bolest od koje nas u Hrvatskoj boluje gotovo 6000. U Slavoniji bilježimo sve veći broj mladih oboljelih od multiple. Moja borba počela je prije dvije godine, a ovaj naš MS walk po uzoru na slične u cijelom svijetu ima za cilj osvijestiti javnost na probleme s kojima se oboljeli susreću.

I tako malo po malo bliži se i taj ponedjeljak 26. rujna kada ćemo se okupiti u našoj Pješačkoj zoni te u narančastoj koloni proći ulicama Grada i upozoriti na tri stvari.

Ponovno na nužnost uvođenja novih kriterija liječenja o kojima sam pisala ovdje.

Zatim o lošoj zapošljivosti osoba sa invaliditetom te o kaosu u sustavu ostvarivanja prava u sustavu mirovinskog osiguranja o čemu sam također već pisala ovdje.

Ukoliko nas želite podržati priključite nam se i Vi.

Vidimo se u ponedjeljak u Vinkovcima.

Hvala svima na podršci!

 


p.s. evo i novih majica koje će Vas čekati u Vinkovcima…